Toning på bilglas och lampor

Alla bilar bör vara tonade!

Vi tonar bilar och tycker självklart att alla bilar bör vara tonade. Varför? Det mest uppenbara är för att det ser snyggt ut och ger bilen insynsskydd, men något som inte alla vet är att modern, professionell toningsfilm har funktioner som ger dig komfort som aldrig förr.
Blockera bort all skadlig UV strålning från solen, minska värmen för alla passagerare och djur som åker i bilen samt få ner tiden det tar för din AC att kyla ner bilen på de varma sommardagarna.

Hur mörk toning bör du välja?

Det finns olika nyanser av toning för bilar. Man pratar om 5%, 20%, 30% etc. Det man pratar om är hur mycket ljus en toning släpper igenom. Så 5% toning släpper igenom 5% ljus, dvs den blockerar 95% insyn.

- 5% a.k.a limousine toning. Det mörkaste du kan välja och fortfarande se ut. Jättebra för eliminera insyn i din bil. Men ha även i åtanke att det blir svårt att ex. backa på kvällen/natten.

- 20% Den absolut vanligaste toningen, även kallad "standard" toning. Det är ungefär var du får när du beställer en bil från fabrik med tonade rutor. Rekommenderas om man vill ha en bra nyans men ändå se bra ut.

-35% En ljusare toning. Används oftast på framrutorna eller alternativt till dig som vill endast ha en lätt nyans men ändå få UV skydd.

Toning av lampor på bilar

Toning av lampor

Toning på lampor är snyggt och lyfter utseendet på bilen genom att ge den en mer diskret look. När lamporna är på förändras nyanser av lamporna. Baklampor som lyser rött får en mer blodröd nyans, vilket ser mer inbjudande och lyxigt.

Utöver det snygga utseendet så fyller toningen fler funktioner. Ett av de viktigaste är att toningen fungerar som repskydd på lamporna samt blockerar UV från att torka ut plasten.

Det finns tre varianter på toning:
- Light smoke
- Dark smoke
- Genomskinlig

Dark smoke

Dark smoke

Dark smoke

Light smoke